Μοριακός έλεγχος διάγνωσης

SARS-CoV-2

Ο Όμιλος Animus ΑΕ συμβάλλοντας στη προστασία της Δημόσιας Υγείας από τη μετάδοση της νόσου Covid – 19 πραγματοποιεί το τεστ ανίχνευσης του γονιδιώματος του νέου κορονοϊού SARS – COV – 2 με τη μέθοδο Real Time – PCR.

Το νέο σύστημα AMPLILAMB είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος που υπάρχει σήμερα για τη διάγνωση του ιού SARS-CoV2 καθώς θεωρείται η Gold Standard, με τον Όμιλο ANIMUS ΑΕ να φέρει την αποκλειστικότητα για τη Λάρισα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

H μοριακή εξέταση Real Time PCR πραγματοποιείται με το εγκεκριμένο και πιστοποιημένο σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ( CE – IVD) πλήρως αυτοματοποιημένο μηχάνημα AMPLILAB ADALTIS.

Η ευαισθησία και η ειδικότητα της μεθόδου αγγίζει το 100% σε υλικά αναφοράς για τον νέο κορωνοϊό. Τα δείγματα λαμβάνονται από τον φάρυγγα και τη ρινική κοιλότητα μέσα σε ένα λεπτό.

Οι μοριακές εξετάσεις ενδείκνυνται για τη συμπτωματική φάση της νόσου, αφού προσδιορίζουν αν κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό τώρα, αλλά δεν δείχνουν αν κάποιος νόσησε στο παρελθόν. Αναλόγως με τις συστάσεις των ιατρών, η μοριακή εξέταση μπορεί να γίνει λίγο μετά την έναρξη των συμπτωμάτων και ενδεχομένως να ζητηθεί επανάληψή της σε δεύτερο χρόνο.

Για δειγματοληψίες έως τις 12:00:
Τα αποτελέσματα θα δίνονται αυθημερόν.

Για δειγματοληψίες μετά τις 12:00:
Τα αποτελέσματα θα δίνονται την επόμενη ημέρα.

Κόστος: 30 €

Δείτε επίσης