ΟΜΙΛΟΣ ANIMUS

Εκτός από το Πολυιατρείο ANIMUS, στον όμιλο ANIMUS ανήκουν επίσης το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS, η Kλινική ANIMUS Κυανούς Σταυρός κι η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) ANIMUS.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

H Animus A.E. είναι γνωστή για τα επιτεύγματά της σε όλη την Ελλάδα.

Με όραμα τη την παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, το 2008 ο Όμιλος ANIMUS εγκαινίασε την έναρξη λειτουργίας της πρώτης Δομής, του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS.

Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο 2014 ο Όμιλος δημιούργησε τη γενική υποδειγματική κλινική ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ANIMUS, η οποία άνοιξε τις πύλες της στο κοινό τον Οκτώβριο 2014.

Το 2017 ίδρυσε την πρώτη ιδιωτική ολοκληρωμένη Δομή, τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.), για άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες, μετά την αποκατάσταση.

Τον Μάρτιο του 2019 εγκαινιάστηκε το πληρέστερο και μεγαλύτερο Πολυιατρείο στην Κεντρική Ελλάδα, το Πολυιατρείο ΑNIMUS. Η πιο πρόσφατη δημιουργία του Ομίλου μεταφράζεται στην έναρξη λειτουργίας του θεάτρου ANIMUS, το οποίο βρίσκεται στον χώρο του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, και εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2019.

ΚΑΑ ANIMUS

Από τον Μάιο του 2008 ο όμιλος ANIMUS ξεκίνησε να παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης και αποθεραπείας στον ευαίσθητο χώρο της υγείας. Το «Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS» πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους παρόχους αποκατάστασης στην Ελλάδα.

Η καινοτόμα ανάπτυξη ειδικών δομών και υπηρεσιών για βαρέως πάσχοντες ασθενείς, προερχόμενοι από τις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσοκομείων, με τα εξατομικευμένα θεραπευτικά προγράμματα και τη χρήση ρομποτικού εξοπλισμού αποτελούν τον πιο επιτυχημένο συνδυασμό για την ασφαλέστερη και ταχύτερη αποκατάσταση του πάσχοντα.

Σημαντικό δείκτη ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελεί η πολυετής πλέον εμπειρία και η δια βίου εκπαίδευση του προσωπικού.

Kλινική ANIMUS Κυανούς Σταυρός

Μέσα από την πολυετή  πορεία  αναδείχθηκαν περεταίρω ανάγκες του «αθέατου» κόσμου της αναπηρίας  αυτή της  παροχής  κατακερματισμένων υπηρεσιών υγείας χωρίς διασύνδεση. Ο όμιλος ANIMUS δημιούργησε τον Οκτώβριο του 2014 την «ANIMUS ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ», την πρώτη γενική κλινική στην Κεντρική Ελλάδα με ιατρικές ειδικότητες αποκατάστασης και διασυνδεμένη  λειτουργικά με το Κέντρο αποκατάστασης ANIMUS.

Η εξασφάλιση κάλυψης περαιτέρω αναγκών των ασθενών, όπως είναι ο πλήρης παρακλινικός έλεγχος-διάγνωση, και η χειρουργική κάλυψη ειδικών περιπτώσεων βαρέως πασχόντων είναι αυτή που δικαιώνει τη θέση της κλινικής σε μια από τις καλύτερες στην ευρύτερη περιοχή. Ειδικά στις χειρουργικές ειδικότητες της Ορθοπεδικής και της Νευροχειρουργικής, η γενική κλινική, με το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξελιγμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτει, μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ανάγκη των ασθενών.

Η ασφάλεια της νοσηλείας των ασθενών ενισχύεται με τη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) πέντε (5) κλινών.

Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) ANIMUS

Και ενώ με την ίδρυση και τη λειτουργία της γενικής κλινικής αυξήθηκε σημαντικά η ασφάλεια και η  επιβίωση των βαρέως πασχόντων ασθενών, δεν καλύφθηκε μια εξίσου πολύ σημαντική ανάγκη τους.  Σε αρκετές περιπτώσεις  μετά  την αποκατάσταση οι παραπάνω ασθενείς χρήζουν ένα  ειδικό περιβάλλον μόνιμης και υποστηριζόμενης διαβίωσης.

Έτσι, το 2017 ιδρύεται από τον όμιλο ANIMUS η πρώτη ιδιωτική ολοκληρωμένη δομή –  «ANIMUS  Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ)», για άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες μετά την αποκατάσταση.

Θέατρο ANIMUS

Τον Μάιο του 2019 ο Όμιλος ΑΝIMUS εγκαινίασε έναν νέο χώρο πολιτισμού, το θέατρο ANIMUS. Ο Όμιλος ANIMUS πιστεύοντας με πάθος στις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προχώρησε στη διασύνδεση του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας  με τη κατασκευή του ANIMUS Theater, ενός υπαίθριου  θεάτρου που βρίσκεται  στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκατάστασης & Αποθεραπείας  ANIMUS στο 8ο χιλ. Λάρισας -Τρικάλων.

Τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος ΑNIMUS επενδύει σε δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας φιλοδοξώντας να αφήσει το «αποτύπωμά» του στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις ευαισθητοποίησης για θέματα κοινωνικού ρατσισμού, καθώς και ενημερωτικές δράσεις σε θέματα πρόληψης ατυχημάτων και νοσημάτων θέλει να συμβάλει με το δικό του τρόπο στη διαμόρφωση μια κοινωνίας που θα ρίξει φως στον «αθέατο» κόσμο της αναπηρίας. Κορωνίδα της προσπάθειας αυτής αποτελεί πλέον το ANIMUS Theater όπου ο πολιτισμός συναντά τον πάσχοντα.

Το  Θέατρο είναι χωρητικότητας 1000 θέσεων, πλήρως προσβάσιμο και σε άτομα με αναπηρία. Η  θέση του έχει επιλεγεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να προσφέρει θέαση ακόμα και σε ανθρώπους με βαριά αναπηρία που δεν μπορούν να μετακινηθούν από το κρεβάτι νοσηλείας τους. Σκοπός του  ANIMUS Theater είναι να εξυπηρετεί μουσικές και θεατρικές παραστάσεις τα έσοδα των οποίων θα διατίθενται για την  υποστήριξη ατόμων με αναπηρία στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΥΚΟΛΑ & ΓΡΗΓΟΡΑ

Κλείστε το ραντεβού σας εύκολα και γρήγορα, είτε καλώντας μας στο τηλέφωνο, είτε συμπληρώνοντας την online φόρμα μας κι εμείς θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.