Ο Όμιλος Animus στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος

Ο Όμιλος Animus (Γενική Ιδιωτική Κλινική και Πολυϊατρείο) διοργανώνει δράση ενημέρωσης γύρω από την υγεία των πνευμόνων για τους πολίτες της Λάρισας, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, την 31η Μαΐου, ημέρα Παρασκευή. Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, που έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας  και  άλλους συνεργαζόμενους οργανισμούς, η 31η Μαΐου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της δράσης «Υγεία των πνευμόνων» θα στηθεί περίπτερο του Ομίλου ANIMUS (Γενική Ιδιωτική Κλινική και Πολυϊατρείο), στο οποίο η Ιατρική ομάδα συνεργατών Πνευμονολόγων θα πραγματοποιεί δωρεάν σπιρομετρήσεις για άτομα ηλικίας από 18 έως 90 ετών, 10.00 – 18.00. H συγκεκριμένη δράση κρίνεται ως ιδιαίτερα χρήσιμη για καπνιστές, πρώην καπνιστές, ή άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Στόχος της δράσης είναι να τονιστούν η σημασία της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τις σοβαρές επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία ενεργών και παθητικών καπνιστών καθώς και τα οφέλη από την έγκαιρη πρόληψη και τις νέες επιστημονικές τεχνικές και μεθόδους διακοπής του καπνίσματος.

Την ημέρα της εκδήλωσης η ομάδα του Ομίλου ANIMUS που έχει αναλάβει την οργάνωση και την πραγματοποίηση της δράσης, και η Ιατρική Ομάδα των Πνευμονολόγων θα υποδέχεται τον κόσμο, με ευχάριστη διάθεση, στοχεύοντας στην όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών.