ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ANIMUS

Ο Όμιλος ANIMUS (Γενική Ιδιωτική Κλινική και Πολυιατρείο) θέλοντας να συμβάλλει στην ενημέρωση – πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, διοργάνωσε και πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία διημερίδα ενημέρωσης, κλινικής εξέτασης και δωρεάν υπέρηχου μαστών, από ειδικευμένο χειρουργό μαστού, και συνεργάτη του Ομίλου Animus, τον κ. Παπαϊωάννου Νίκο.

Η ενημέρωση, η κλινική εξέταση και οι υπέρηχοι πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στο Ιατρείο Γενικής Χειρουργικής του Πολυιατρείου Animus, 09.00 π.μ. – 21.00. Η εν λόγω δράση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού, η οποία ξεκίνησε στη χώρα μας, πριν 15 χρόνια από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, και έχει αφιερωθεί σε αυτή, όλος ο μήνας Οκτώβριος.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η πλήρης ενημέρωση των γυναικών για τη σωστή και έγκαιρη πρόληψη, για την αυτοεξέταση, για τη σημαντικότητα των συχνών εξετάσεων καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου σε περίπτωσης ευρήματος. Επιπροσθέτως, για όσες κυρίες επέδειξαν ενδιαφέρον, είχαν τη δυνατότητα να υποβληθούν και σε Τεστ ΠΑΠ Μαστού «HALO».

Πρόκειται για μια εξέταση η οποία λειτουργεί ως ένα εργαλείο αξιολόγησης του βαθμού επικινδυνότητας για εμφάνιση του καρκίνου του μαστού όπως συμβαίνει και με το τεστ ΠΑΠ για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Το τεστ ΠΑΠ Μαστού «ΗALO» είναι μια σχεδόν ανώδυνη εξέταση, προσιτή στον γενικό πληθυσμό και απευθύνεται: σε όλες τις ασυμπτωματικές γυναίκες 25 ετών και άνω, σε γυναίκες 18 ετών και άνω με επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό, σε γυναίκες με έκκριμα (υγρό) από τη θηλή και σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή, για τον έλεγχο του άλλου μαστού.