Γυναικολογικό

Γυναικολογικό2021-10-19T10:59:58+03:00

Είναι γνωστό ότι η σχέση γυναίκας –  γυναικολόγου είναι σημαίνουσα και ουσιώδης. Με οδηγό την ανάπτυξη μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των εξειδικευμένων γυναικολόγων που στελεχώνουν το Γυναικολογικό Ιατρείο και της κάθε γυναίκας, προσφέρονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την έγκαιρη πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση παθήσεων της γυναίκας και του εμβρύου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται :

 • Πλήρης γυναικολογικός έλεγχος:
  • Τεστ ΠΑΠ (υγρής φάσεως και απλό)
  • Τεστ ΠΑΠ μαστού (ΗΑLΟ) : αυτοματοματοποιημένη κυτταρολογική εξέταση μαστού (18 έως 55 ετών) – Μοναδικό στη Θεσσαλία
  • Υπερηχογραφικός έλεγχος μήτρας με τρισδιάστατη κεφαλή (3D)
 • Κολποσκόπηση (συνέχεια της γυναικολογικής εξέτασης σε περίπτωση παθολογικών ευρημάτων στον τράχηλο)
 • Αισθητική γυναικολογία: Οι άρτια καταρτισμένοι ιατροί μέσω ειδικού μηχανήματος λέιζερ είναι σε θέση να φροντίζουν γυναικολογικά τα εξής θέματα: ανάπλαση κόλπου, αντιμετώπιση ακράτειας ούρων σε πρώιμα στάδια, χαλάρωση κόλπου, εμμηνόπαυση

Επιπρόσθετα οι έμπειροι και εξειδικευμένοι μαιευτήρες-γυναικολόγοι του Γυναικολογικού Ιατρείου είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι στη χρήση προηγμένης τεχνολογίας, προς όφελος της βελτίωσης της ποιότητας ζωής της κάθε γυναίκας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η χρήση Λέιζερ για τη σύσφιξη του κόλπου, που εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση αρκετών παθήσεων (ξηρότητα κόλπου, κλπ.)

Femilift

Η τεχνική Femilift, εφαρμόζεται  αποκλειστικά στο ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ANIMUS και προσφέρει κορυφαία ευεξία σε κάθε ηλικία. Ειδικότερα πρόκειται για μια τεχνική  σύσφιγξης και αναζωογόνησης κόλπου με laser, μια  μη-επεμβατική μέθοδο με χρήση νέας τεχνολογίας CO2 Pixel Laser.

η οποία συνιστά:

 • Μη-επεμβατική διόρθωση της χαλάρωσης του κόλπου ( ηλικία, μετά από τοκετούς)
 • Τη βελτίωση της ποιότητας της σεξουαλικής επαφής και αύξηση του επιπέδου σεξουαλικής ικανοποίησης
 • Τη μείωση συμπτωμάτων μετεμμηνοπαυσιάκης ατροφίας κόλπου (ξηρότητα, αίσθημα καψίματος, μικροτραυματισμοί λόγω τριβής)
 • Τη βελτίωση της γυναικείας ακράτειας ούρων από προσπάθεια

Παράλληλα παρέχει ενδείξεις για βελτίωση σε περιπτώσεις κολπικής ξηρότητας και υποτροπιάζουσων κολπικών λοιμώξεων.

Κρυοπηξία

Η Κρυοπηξία  είναι μια εξαιρετική μέθοδος αντιμετώπισης της χρόνιας φλεγμονής του τραχήλου της μήτρας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γυναίκες που χρειάζονται κρυοπηξία  είχαν ένα ή περισσότερα παθολογικά Πάπ-τέστ  που οδήγησαν σε κολποσκόπηση και βιοψία. Δείτε περισσότερα εδώ.

Αισθητική Γυναικολογία

 • Λεύκανση αιδοίου & πρωκτού

Γίνεται με laser και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Με την κατάλληλη προετοιμασία της περιοχής, η θεραπεία είναι ανώδυνη. Η επιστροφή στη σεξουαλική ζωή καθυστερεί μερικές μόνο ημέρες. Εξαφάνιση χειρουργικών τομών  μετά από καισαρική τομή με laser Co2 femilift.

 • Υαλουρονικό οξύ

Με το υαλουρονικό οξύ μπορούμε να ενισχύσουμε και να αυξήσουμε τα χείλη του αιδοίου, όταν αυτά είναι υποπλαστικά ή να εξισορροπήσουμε διαφορές στο μέγεθός τους. Η θεραπεία είναι σύντομη, το αποτέλεσμα είναι την ίδια στιγμή ορατό και η επιστροφή μας στις δραστηριότητες άμεση. H προέλευση είναι από εργοστάσιο κατασκευής της Ιταλίας με σκευάσματα νανοτεχνολογίας και εγκεκριμένο με οδηγία 93/42/CEE .

Τι προσφέρει; ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΛΠΟΥ & ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ με τοπική αναισθησία ή και χωρίς.

 • Αιδοιοπλαστική

Η αιδοιοπλαστική είναι η αισθητική χειρουργική επέμβαση που επιτυγχάνει την αναδιαμόρφωση των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας και κατατάσσεται ανάμεσα στις πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις.

Με την αιδοιοπλαστική έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε το μέγεθος των υπερτροφικών έσω χειλιών, να βελτιώσουμε το σχήμα στα έσω χείλη, να εξισορροπήσουμε ασυμμετρίες στα έξω χείλη, να διορθώσουμε ανατομικά κάτι που σας ενοχλεί.

Το αποτέλεσμα της αιδιοπλαστικής είναι ένα φυσικό και αρμονικό μέγεθος των χειλέων του αιδοίου. Η περιοχή θα είναι όμορφη, σφριγηλή και νεανική, ενώ θα απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζατε πριν την επέμβαση.

Τα αποτελέσματα της αιδοιοπλαστικής είναι μόνιμα.

Ιστορικό

Κλινική εξέταση

Υπέρηχος έσω οργάνων

Συνταγογράφηση εξετάσεων – φαρμάκων

Ιστορικό

Κλινική εξέταση

Υπέρηχος έσω οργάνων

Τεστ ΠΑΠ απλό

Ιστορικό

Κλινική εξέταση

Υπέρηχος έσω οργάνων

Τεστ ΠΑΠ υγρής φάσεως

Συνταγογράφηση εξετάσεων-φαρμάκων

Ιατροί Γυναικολογικού

Λουλάκης Ιωάννης – Επιστημονικός Υπεύθυνος

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης , μεγάλωσα  στην Λάρισα όπου και αποφοίτησα από το 7ο γενικό λύκειο .απόφοιτος Ιατρικής σχολής Νις- Σερβίας και έλαβα τον τίτλο της ειδικότητας Μαιευτήρα – Γυναικολόγου μετά από εξετάσεις στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης το 2009 .

Υπηρέτησα ως ειδικευόμενος ιατρός  στα νοσοκομεία Λάρισας ,Πανεπιστημιακή χειρουργική κλινική , μαιευτική – γυναικολογική κλινική γενικού νοσοκομείου Λάρισας , Καβάλας , Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύθηκα σε παθήσεις πυελικού εδάφους ( πρόπτωση μήτρας , ακράτεια ούρων, κυστεοκήλη, ορθοκήλη) στο Βέλγιο , Βαρσοβία και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου  Θεσσαλονίκης .

Έλαβα το μεταπτυχιακό μου master στην διοίκηση μονάδων Υγείας, με θέμα «το στρες της επιτόκου πριν και μετά τον τοκετό & οι υπηρεσίες του μαιευτηρίου».

Επίσης κατέχω πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης στην «Ανθρώπινη Αναπαραγωγή» από το Ε.Κ.Π.Α.

Πιστοποιητικό κολποσκόπησης  –  θεωρητική κατάρτιση.

Συμμετοχή σε advance gytnecological endoscopy courses (υστεροσκόπηση – λαπαροσκόπηση).

Από το 2010 – 2018 κατείχα  θέση Επιστημονικά Υπεύθυνου Ιατρού στο Γυναικολογικό τμήμα Ιασώ Θεσσαλίας και από το 2018 έως σήμερα βρίσκομαι σε θέση Επιστημονικά Υπευθύνου του Μαιευτικού Τμήματος της Κλινικής.

Μέλος αμερικάνικης εταιρείας Αισθητικής Γυναικολογίας.

Μέλος ελληνικής Μαστολογικής εταιρείας.

Μέλος της Ευρωπαϊκής εταιρείας Γυναικολογικής ενδοσκόπησης E.S.G.E

Μέλος της εταιρείας Μαιευτήρων- Γυναικολόγων Ελλάδος .

Εγγεγραμμένος ιατρός στα μητρώα ιατρών Κύπρου.

Κασιμάτης Κωνσταντίνος

Ιατρός Πολυιατρείου ANIMUS

Σύντομα διαθέσιμο.

Ρετσιάνης Θωμάς

Ρετσιάνης Θωμάς

Ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Θωμάς Δ. Ρετσιάνης είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας στην Μαιευτική – Γυναικολογία από την Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας – Πιστοποιημένο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Μαιευτική και Γυναικολογία από το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας (EBCOG). Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης με πιστοποίηση στη διαγνωστική κολποσκόπηση ,μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Αντιμετώπισης HPV με πιστοποίηση στη θεωρητική κατάρτιση ΗPV, μέλος της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και  Εμμηνόπαυσης με τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος  την παθολογία τραχήλου και τον HPV, τους βιοδείκτες στον γυναικολογικό καρκίνο, την προληπτική ιατρική και την βιοηθική .

Επιστημονικά άρθρα Γυναικολογικού

Κρυοπηξία: Μια μέθοδος αντιμετώπισης της χρόνιας φλεγμονής του τραχήλου της μήτρας

22 Φεβρουαρίου 2021|Επιστημονικά άρθρα|

Η Κρυοπηξία είναι μια εξαιρετική μέθοδος αντιμετώπισης της χρόνιας φλεγμονής του τραχήλου της μήτρας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γυναίκες που χρειάζονται κρυοπηξία είχαν ένα ή περισσότερα παθολογικά Πάπ-τέστ που οδήγησαν σε κολποσκόπηση και βιοψία.

Άλλα Ιατρεία

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΥΚΟΛΑ & ΓΡΗΓΟΡΑ

Κλείστε το ραντεβού σας εύκολα και γρήγορα, είτε καλώντας μας στο τηλέφωνο, είτε συμπληρώνοντας την online φόρμα μας κι εμείς θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.

Go to Top