Ο θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού είναι μία νέα ειδικότητα στη χώρα μας, η οποία όμως έχει εφαρμοσθεί σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες με άριστα αποτελέσματα. Σκοπός είναι η απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων εφ’ όλης της ιατρικής, που θα βοηθήσουν στη θεραπεία οξέων παθήσεων, διερεύνηση νοσημάτων, σταθεροποίηση και διακομιδή επειγόντων περιστατικών σε νοσοκομείο, παραπομπή ασθενών σε επιμέρους ειδικότητες όταν κρίνεται απαραίτητο. Στο πλαίσιο αυτό, η Ιατρική ομάδα του Πολυϊατρείου Animus, έχοντας ως στόχο την ταχύτερη και καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών Πρωτοβάθμια, και γνωρίζοντας το ιατρικό ιστορικό τους, φροντίζει για:

  • Την εξέταση και θεραπεία οξέων και χρόνιων παθήσεων.
  • Τη συνταγογράφηση φαρμάκων και την έκδοση παραπεμπτικών εργαστηριακού ελέγχου.
  • Την έκδοση Πιστοποιητικών Υγείας και Μηχανολογικού.
  • Τους απαραίτητους εμβολιασμούς με βάση τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ.
  • Τις θεραπείες αντιγήρανσης με laser.
  • Τις θεραπείες Βελονισμού και Ηλεκτροβελονισμού (ΗΒ).

Ιστορικό

Κλινική εξέταση

Ιστορικό

Κλινική εξέταση

Συνταγογράφηση εξετάσεων – φαρμάκων

Ιατροί Γενικής Ιατρικής

Έξαρχου Μαρία – Επιστημονική Υπεύθυνη

Η Μαρία Έξαρχου του Ιωάννου, γεννηθείσα το 1976 στη Λάρισα είναι ειδικευμένη Ιατρός Γενικής – Οικογενειακής Ιατρικής, κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από το την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και Διπλώματος Ιατρικού και Αισθητικού Βελονισμού από το Διεθνές Συμβούλιο Βελονισμού (ICMART).

Είναι επίσης κάτοχος πολλών τίτλων εξειδικεύσεως, διεθνώς αναγνωρισμένων, στην Επείγουσα Ιατρική και το Τραύμα (BLS/AED , Ε.Π.Ι. Ε.Κ.Α.Β.) καθώς και έχει συμμετέχει σε πλήθος μετεκπαιδευτικών σχολείων με θέματα την Αρτηριακή Υπέρταση, τον Σακχαρώδη Διαβήτη, την Δυσλιπιδαιμία, την Οστεοπόρωση, την Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, τοις Λοιμώξεις , το Διαβητικό Πόδι, τη Θρόμβωση, τον Ιατρικό και Αισθητικό Βελονισμό.

Είναι συγγραφέας πολλαπλών άρθρων και δημοσιεύσεων σε Ελληνικά και Ξένα επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες.

Από τον Απρίλιο 2019, είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη του Ιατρείου Γενική Ιατρική, του ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ ANIMUS στη Λάρισα.

Άλλα Ιατρεία

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΥΚΟΛΑ & ΓΡΗΓΟΡΑ

Κλείστε το ραντεβού σας εύκολα και γρήγορα, είτε καλώντας μας στο τηλέφωνο, είτε συμπληρώνοντας την online φόρμα μας κι εμείς θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ