Αγγειοχειρουργικό2021-10-19T10:56:15+03:00

Project Description

Αγγειοχειρουργική είναι η χειρουργική ειδικότητα που ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των παθήσεων και του τραύματος των αιμοφόρων αγγείων (αρτηριών, φλεβών, καθώς και των λεμφοφόρων αγγείων του σώματος).

Εξαίρεση αποτελούν οι παθήσεις των αγγείων της καρδιάς, των πνευμόνων και του εγκεφάλου.

Οι έμπειροι και εξειδικευμένοι γιατροί του Αγγειοχειρουργικού Ιατρείου φροντίζουν για τη σωστή ενημέρωση του ασθενή γύρω από την κατάσταση της υγείας του, προτείνουν την κατάλληλη ιατρική πράξη και τις τυχόν εναλλακτικές μεθόδους αντιμετώπισης του προβλήματος, που αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε ο ασθενής να μπορέσει να σχηματίσει πλήρη εικόνα των παραγόντων και των συνεπειών της κατάστασής του και να προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων.

Το άρτια καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό μεταξύ άλλων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών, παρέχει έγκαιρη διάγνωση και αναπτύσσει ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιμετώπισης για:

  • Τη φλεβική ανεπάρκεια – κιρσούς κάτω άκρων
  • Τις ευρυαγγείες κάτω άκρων
  • Την Περιφερική αρτηριοπάθεια και άλλες αρτηριακές παθήσεις κάτω άκρων
  • Τις στενώσεις καρωτίδων
  • Τα Ανευρύσματα (κοιλιακή αορτή, ιγνυακή αρτηρία κ.α.)
  • Το διαβητικό πόδι
  • Την αγγειακή προσπέλαση σε νεφροπαθείς για πραγματοποίηση αιμοκάθαρσης

Επιπρόσθετα, διενεργείται κλινική εξέταση, Doppler και Triplex αγγείων με μηχάνημα υπερήχων.

Ιστορικό

Κλινική εξέταση

Συνταγογράφηση εξετάσεων – φαρμάκων

Επανεξέταση

Ιστορικό

Κλινική εξέταση

Υπέρηχος (αγγείων, καρωτίδων)

Συνταγογράφηση εξετάσεων – φαρμάκων

Επανεξέταση

Ιατροί Αγγειοχειρουργικού

Τζορμπατζόγλου Ιωάννης – Επιστημονικός Υπεύθυνος

Ιατρός Πολυιατρείου ANIMUS

Σύντομα διαθέσιμο.

Βούζας Αντώνιος

Ιατρός Πολυιατρείου ANIMUS

Ο Αντώνιος Βούζας είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) (1992-1998). Ειδικεύτηκε στην αγγειοχειρουργική στο Νοσοκομείο Γεννηματάς (Γενικό Κρατικό Αθηνών), στο Νοσοκομείο Σωτηρία και στον Ευαγγελισμό. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στις ενδαγγειακές τεχνικές, με βαθμό άριστα, με θέμα ‘’Ενδαγγειακές τεχνικές στην αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας – κιρσών των κάτω άκρων’’. Έχει εξειδίκευση και πιστοποίηση στην πραγματοποίηση Triplex αγγείων.

Εργάστηκε ως ειδικός επιμελητής Αγγειοχειρουργικής στο Νοσοκομείο Γεννηματάς (Γενικό Κρατικό Αθηνών), από το 2009 έως το 2010 και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας από 2010 έως 2012. Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος του Αγγειοχειρουργικού τμήματος του Ιασώ Θεσσαλίας από το 2012 έως το 2017.

Από τον Απρίλιο του 2019 είναι Επιστημονικά Υπεύθυνος του Αγγειοχειρουργικού Ιατρείου του Πολυϊατρείου Animus, στη Λάρισα.

Επιστημονικά άρθρα Αγγειοχειρουργικού

Εκ γενετής σημάδια: Τι είναι και πως αντιμετωπίζονται

1 Φεβρουαρίου 2021|Επιστημονικά άρθρα|

Κάθε μέρα, γεννιούνται πολλά παιδιά (ένα στα δέκα) με κάποιο αγγειακό σημάδι. Τα εκ γενετής σημάδια ποικίλλουν σε μέγεθος και χρώμα από καφέ μέχρι μπλέ ή αποχρώσεις του κόκκινου ή του ροζ.

Βασικές γνώσεις και tips για το λεμφοίδημα

1 Φεβρουαρίου 2021|Επιστημονικά άρθρα, Επιστημονικά άρθρα, Επιστημονικά άρθρα|

Μια από τις ποιο συχνές αιτίες λεμφοιδήματος είναι το χειρουργείο λεμφαδενικού καθαρισμού κυρίως για επεμβάσεις καρκίνου. Οι λεμφαδένες φιλτράρουν τα λεμφικά υγρά του σώματος παγιδεύοντας βακτήρια, ιούς, και άλλους ξένους οργανισμους που εν συνεχεία καταστρέφονται από ειδικά λευκά αιμοσφαίρια που καλούνται λεμφοκύτταρα.

Αποφρακτική αρτηριοπάθεια: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται

1 Φεβρουαρίου 2021|Χωρίς κατηγορία|

Η περιφερική αρτηριακή νόσος των αγγείων, είναι μία μορφή αρτηριοπάθειας  πολύ συχνή σε χώρες της Δύσης. Πρόκειται για ασθενείς με στενωμένα αγγεία λόγω αθηροσκλήρυνσης που συνήθως έχουν γενικευμένη νόσο του καρδιαγγειακού συστήματος.

Αθηροσκλήρυνση: Οι αρτηρίες μας χρόνο με το χρόνο

1 Φεβρουαρίου 2021|Χωρίς κατηγορία|

Οι αρτηρίες μας μεταφέρουν αίμα πλούσιο σε οξυγόνο από την καρδιά σε όλο το σώμα. Όταν είμαστε νέοι και υγιείς, είναι ανοικτές χωρίς στενώσεις και επιτρέπουν την αιματική ροή αβίαστα, καθώς τα αρτηριακά τοιχώματα είναι ελαστικά και έτσι μπορούν να διασταλούν ή να συσταλθούν  όταν χρειαστεί

Άλλα Ιατρεία

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΥΚΟΛΑ & ΓΡΗΓΟΡΑ

Κλείστε το ραντεβού σας εύκολα και γρήγορα, είτε καλώντας μας στο τηλέφωνο, είτε συμπληρώνοντας την online φόρμα μας κι εμείς θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Go to Top