Ημερίδα ενημέρωσης γαι τις παθήσεις που συνδεόνται με τον Διαβήτη τύπου 2

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των πολιτών για τις παθήσεις που συνδέονται με τον Διαβήτη Τύπου 2. Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στο Πολυιατρείο Animus, με συντονιστή, τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Ενδοκρινολογικού Ιατρείου, κ. Οικονόμου Κωνσταντίνο, Ενδοκρινολόγο. Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Κατά τη διάρεκια της ενημερωτικής εκδήλωσης, ο Ιατρός Ενδοκρινολόγος παρείχε εξατομικευμένη ενημέρωση σε όσους πολίτες επέδειξαν ενδιαφέρον. Στόχος της συγκεκριμένης ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν η πλήρης ενημέρωση των ενδιαφερομένων για ζητήματα που συνδέονται με το διαβήτη: παθοφυσιολογία (ποιες διαταραχές της ανθρώπινης φυσιολογίας οδηγούν στην εκδήλωση της νόσου), πιθανές επιπλοκές του σακχαρώδους διαβήτη, σημαντικότητα πρόληψης, έγκαιρη θεραπευτική αντιμετώπιση, πιθανή έναρξη ινσουλινοθεραπείας και τρόπος χορήγησης ινσουλίνης, οφέλη ινσουλινοθεραπείας, ολιστική αντιμετώπιση του διαβήτη – θεραπεία συνοσηροτήτων (θεραπεία συνδυασμού παθήσεων). Επιπρόσθετα, όλοι οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν και δωρεάν τεστ σακχάρου.

Τονίζεται ότι ο Διαβήτης τύπου 2, είναι δυνατόν να πλήξει ένα μεγάλο μέρος του ενήλικου πληθυσμού, άνδρες και γυναίκες και ιδιαιτέρως άτομα με οικογενειακό ιστορικό διαβήτη, άτομα με μηδενική δραστηριότητα – άσκηση, άτομα παχύσαρκα – υπέρβαρα, καθώς και άτομα με κακή διατροφή, γεγονός που αναδεικνύει τη σημαντικότητα της υγιεινής – μεσογειακής διατροφής.

Ημερίδα ενημέρωσης γαι τις παθήσεις που συνδεόνται με τον Διαβήτη τύπου 2