Ενημερωτική διημερίδα για τις παθήσεις των πνευμόνων στο Πολυιατρείο Animus

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διημερίδα ενημέρωσης για τις παθήσεις των πνευμόνων, η οποία διοργανώθηκε από τον Όμιλο ANIMUS (Γενική Ιδιωτική Κλινική και Πολυιατρείο). Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, και πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (Χ.Α.Π.), η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Τετάρτη του Νοεμβρίου, και έχει καθιερωθεί από την «Παγκόσμια Πρωτοβουλία κατά της ΧΑΠ», που συσπειρώνει στους κόλπους της οργανώσεις γιατρών και ασθενών και τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.).

Στόχος της συγκεκριμένης ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν η πλήρης ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις πιο σημαντικές και συνήθεις παθήσεις των πνευμόνων, οι οποίες πλήττουν την ομαλή αναπνευστική λειτουργία, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, η χρόνια βρογχίτιδα, το πνευμονικό εμφύσημα, οι βλάβες του πνεύμονα που προκαλούνται από τις συσκευές ατμού. Στο πλαίσιο της εξατομικευμένης ενημέρωσηςοι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους Ιατρούς Πνευμονολόγους για τις μεθόδους αποτελεσματικής πρόληψης των εν λόγω παθήσεων, τους τρόπους αντιμετώπισής τους, καθώς και  τις τεχνικές διακοπής καπνίσματος. Επιπρόσθετα, οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να υποβληθούν και σε πλήρη έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας, η οποία περιελάμβανε κλινική εξέταση, ακρόαση, οξυμετρία και σπιρομέτρηση/διάχυση.

Οι παθήσεις των πνευμόνων, αφορούν και είναι δυνατό να πλήξουν το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού, άνδρες και γυναίκες. Ειδικότερα, η ενημέρωση και ο έλεγχος της υγείας των πνευμόνων κρίνονται απαραίτητοι για  τις εξής κατηγορίες ατόμων: χρόνιους καπνιστές άνω των 40 ετών που δεν έχουν κάνει ποτέ έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας, χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου, χρήστες συσκευών καπνίσματος με ατμό, πρώην καπνιστές και ασθενείς με καρδιολογικά νοσήματα.