Δωρεάν τεστ αλλεργίας (prep tests) για όλους από τον Όμιλο ANIMUS

Ο Όμιλος ANIMUS (Γενική Ιδιωτική Κλινική και Πολυιατρείο) πραγματοποιεί ενημερωτική εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, 10.00-13.00 και 17.00 – 20.00, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών γύρω από τις παθήσεις που συνδέονται με τις αλλεργίες. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Ομίλου που εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Αλλεργίας, η οποία έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αλλεργιολογίας, η 8η Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, στο ειδικό περίπτερο του Oμίλου ANIMUS που θα στηθεί στο κέντρο της πλατείας, η Ιατρική ομάδα συνεργατών ΩΡΛ θα πραγματοποιεί δωρεάν τεστ αλλεργίας σε άτομα όλων των ηλικιών, από 18 έως 90 ετών: σε πολίτες που πάσχουν από αλλεργικά συμπτώματα, χρόνια πάσχοντες από αλλεργικές παθήσεις όπως αλλεργικές ρινίτιδες, άσθμα, κτλ. Επιπρόσθετα, όλοι οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια, να ενημερωθούν από την ομάδα των Ιατρών γύρω από τους τρόπους αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της αλλεργίας, καθώς και γύρω από την υιοθέτηση αποτελεσματικών μέτρων πρόληψης, η οποία κρίνεται ως άκρως απαραίτητη για τη βελτίωση της υγείας και τη διατήρηση της ποιότητα ζωής.

Στην ενημερωτική δράση, τα τεστ αλλεργίας και η σχετική ενημέρωση του κοινού θα πραγματοποιούνται από τον κ. Δημήτριο Κοτούμπα, Επιστημονικά Υπεύθυνο της Ιατρικής ομάδας των ΩΡΛ του ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ ANIMUS, και τον κ. Ευαγγελόπουλο Κωνσταντίνο.