Διήμερο ενημέρωσης για τις παθήσεις του ορθού και του παχέως εντέρου

Στις 11 και στις 12 Νοεμβρίου 2019, η Γενική Ιδιωτική Κλινική Animus και το Πολυιατρείο Animus διοργάνωσαν με επιτυχία διημερίδα ενημέρωσης στην οποία οι συνεργάτες Γενικοί Χειρουργοί του Πολυιατρείου Animus, με συντονιστή τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Ιατρείου Γενικής Χειρουργικής κ. Δεληκούκο Στυλιανό, παρείχαν ολοκληρωμένη ενημέρωση στους πολίτες που επέδειξαν ενδιαφέρον, για τις παθήσεις του ορθού και του παχέως εντέρου.

Στόχος της συγκεκριμένης ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν η πλήρης ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις πιο σημαντικές και συνήθεις παθήσεις του ορθού και του παχέως εντέρου, μεταξύ των οποίων είναι οι αιμορροΐδες, οι ραγάδες, τα συρίγγια, τα αποστήματα, τα κονδυλώματα, ο καρκίνος του παχέως εντέρου, οι πολύποδες και οι αιμορραγίες. Στο πλαίσιο της εξατομικευμένης ενημέρωσης, οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τον Συντονιστή της δράσης, τις μεθόδους αποτελεσματικής πρόληψης των εν λόγω παθήσεων, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους (χειρουργικά ή μη χειρουργικά).

Τονίζεται ότι οι παθήσεις του ορθού και του παχέως εντέρου, αφορούν και είναι δυνατό να πλήξουν το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού, άνδρες και γυναίκες και ιδιαιτέρως: νεαρές γυναίκες (μετά από εγκυμοσύνη ή τοκετό), νεαρούς άνδρες με έντονη χειρωνακτική εργασία, μεσήλικες με προβλήματα δυσκοιλιότητας και παχυσαρκίας, καθώς και ηλικιωμένα άτομα που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα υγείας.

Διήμερο ενημέρωσης για τις παθήσεις του ορθού και του παχέως εντέρου